Versenyleírás

Esküvői Fotós Pályázat

HATÁRIDŐK:

Nevezés: 2024.09.10-09.20. éjfélig.

Beküldhető képek: 2023 január 1. után készült képek

Zsűrizés: 2024.09.20-10.15-ig. (online)

Döntős képek online publikálása: 2023. október vége

Eredményhirdetés és Díjátadó: 2023. november 11. Az Őszi Esküvő Kiállítás keretein belül.

 

 ZSŰRIZÉS:

A verseny elbírálása három fordulón keresztül történik. A selejtezőben kerülnek kiválasztásra a középdöntőbe kerülő képek, kategóriánként 200 darab.

A középdöntőben a zsűri 1-10-ig pontozza a beküldött pályamunkákat. Ez alapján alakul ki a döntős képek rangsora, ahová minden kategória 6 legtöbb pontot kapott fényképe kerül.

A zsűri a döntőben helyrepontozással határozza meg a nyertes képek sorrendjét.

A pályázók a honlapra regisztrálva és bejelentkezve csak a saját képeiket láthatják az eredményhirdetésig. Az eredményhirdetést követően láthatják a kategórák 1-6. helyezettjét, és a saját döntőbe vagy középdöntőbe jutott képeik helyezését, illetve a zsűri pontozását is.

A zsűrizés online történik a Miracoloso Event Kft. által fejlesztett szoftveren keresztül. A technikailag hibás vagy gyenge minőségű képeket a verseny szerzvezőinek jogában áll a selejtezőből nem továbbengedni.

 

NEVEZÉSI DÍJ: 1500 Ft képenként (bruttó)

Regisztráció után kérjük befizetni a nevezési díjakat, de legkésőbb: 2023. szeptember 21. éjfélig, a nevezési határidő vége után plusz egy nappal.

Befizethető banki átutalással, vagy egyszerűen bankkártyával OTP SimplePay rendszeren keresztül. Az átutalás megjegyzési rovatában fel kell tüntetni: „Esküvői Fotópályázat nevezési díj”

Banki utaláshoz információk:
Szervező cég neve: Miracoloso Event Kft.
Szervező cég címe: 1054 Budapest Honvéd utca 8.
Cégjegyzékszám: 01-09-205472
Adószám:25197222-2-41

A pályázaton való részvétel a nevezési díj befizetésével válik érvényessé.
A pályázatra korlátlan számú kép küldhető.

 

SZERZŐI JOGOK:

Az Esküvői Fotópályázat 2023 eseményen résztvevő jelentkező a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárulnak képeik kiállítási katalógusban, vagy az azt helyettesítő albumban és a kiállítást propagáló minden egyéb elektronikus és nyomtatott publikációkban, a kiíró és a szponzorok közötti szerződésben felsorolt kiadványokban, valamint a pályázat archívumában való térítésmentes megjelenéséhez.

A pályázó vállalja a felelősséget azért, hogy a beküldött képeken ábrázolt személyek nyilvánosságra kerülhetnek.

A pályázat kiállításához készített nyomtatott képek (1-1 darab nagyítás) a kiállítás után a pályázó tulajdonába kerülnek. A kiíró a beküldött képeket kizárólag a pályázat promóciója céljából térítés nélkül felhasználhatja nyomtatott és elektronikus formában a szerző feltüntetésével (ahol ez technikailag lehetséges).

 

FORMAI ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:

A pályázatra kizárólag digitális képek küldhetők be. A feltöltendő kép mérete: 1800x1200 pixel.

Filetípus: JPEG, a legmagasabb képminőséggel elmentve, sRGB színtérben

Egy pályázó korlátlan számú pályaművet küldhet be a pályázatra, kategóriától függetlenül. A beküldött képek nevezése nem visszavonható, nem módosítható.

A döntőbe bejutott képekről külön értesítés után feltöltendő a nagyfelbontású változat is.

A képeken tetszőleges utómunka végezhető (kivéve a RAW/NYERS Kategóriába szánt képek), a képek vágása is engedélyezett, de törekedjünk az eredeti oldalarány megtartására. A képek értelemszerűen nem tartalmazhatnak szerzőre utaló információt, logót.

A RAW/NYERS kategóriában semmilyen utómunkát nem fogadunk el! Alapkorrekciókat sem! (vágás, tónus, szín, stb.)

A kiíró fenntartja a jogot, hogy szúrópróba-szerűen bekérje az eredeti (RAW) képeket, amelyek tartalmazzák az EXIF adatokat.

A nevezéssel a pályázó vállalja, hogy rendelkezik a beadott kép nagyfelbontású változatával, amit a döntőbe jutás után a feltöltő oldalon beküld a kiíró előzetes értesítésére. Pályázó tudomásul veszi, hogy a bekért nagyfelbontású képek feltöltése hiányában a kiíró kizárhatja őt a pályázatból.ETIKAI ELVÁRÁSOK: 

A pályázatra csak valós esküvői képek nevezhetők (kivéve Fashion kategória), workshopon készült fotókat nem fogadunk el.

Amennyiben bizonyítást nyer, hogy ez nem így történt, a pályázó kizárásra kerül a versenyből.

A KÉPEK ELNEVEZÉSE:

A fájlnév nem tartalmazhat személyes adatot, szerzőre utaló információt. A feltöltésre kerülő fájlnevek nem tartalmazhatnak szóközt, ékezetes betűt, egyéb speciális karaktert. A képek feltőltés után egyedi azonosítót kapnak.

Kiemelt támogatónk:

Kategóriák

Készülődés

Készülődés

Ebbe a kategóriába olyan képeket várunk, amelyeket az esküvői készülődés alkalmával készítesz.


Fashion

Fashion

Ebbe a kategóriába várjuk azokat a kreatív, egyedi munkákat, amik a legszebben, legizgalmasabban mutatják meg a menyasszonyt (akár egyedül, akár vőlegénnyel). A képek készülhetnek egyedi fotózásokon is. Pl.: katalógus, divatfotózások alkalmával is. Fontos kitétel: a női modellnek menyasszonyi ruhát kell viselnie!


Páros kreatív portré

Páros kreatív portré

Ebbe a kategóriába várjuk azokat a izgalmas, érdekes, különleges, érzelemmel teli páros fotókat, amelyek valós esküvőkön, valós párokkal készültek. 


Érzelmek

Érzelmek

Ebbe a kategóriába várjuk az esküvő napján készült olyan képeidet, amik visszatükrözik az érzelmeket, legyen az sírás, nevetés, vagy könnycsepp.


Ceremóna

Ceremóna

A ceremónia kategóriába a polgári vagy az egyházi esküvőn készült érdekes, megható, humoros, elgondolkodtató képeket várjuk. A ceremóniát a bevonulás elütti pillanatoktól a kivonulásig számítjuk. A gratuláció, csokordobás fotóit a vacsora, buli kategóriába kérjük küldeni.


Tánc

Tánc

Az esküvői vacsorán és az azt követő bulin készült fényképeidet nevezheted ebbe a kategóriába. Szintén ebbe a kategóriába küldjed a csokordobás, illetve a szertartás utáni gratuláción készült fotókat is.


Humor

Humor

Humor. Egy az esküvő napján elkapott pillanat, egy jó életkép, egy dokumentarista fotó, amely megmosolyogtatja, megnevetteti a nézőt és a zsűrit.


Eljegyzési fotók

Eljegyzési fotók

Eljegyzési fotók, engangement session, e-session...  nevezhetjük többféleképpen is, biztos vagyok benne, hogy tudod mire gondoltunk. A lényeg, hogy ebbe a kategóriába valós párokkal az esküvőjük elött készült páros fotókat várjuk. Fontos kitétel, hogy nem viselhetnek esküvői ruhát, és mindkettőjüknek szerepelnie kell a beküldött képen. 


Egy győztes képed neked is lehet!

Benevezek